dijous, 30 de novembre del 2017

PRESENTACIÓ DE LLIBRE





Si algú encara no està motivat suficientment, li oferim uns bons motius per a venir a la presentació del llibre Tupamaros. Del fussell al Parlament (1966-2016), de Vicent Galiana.

1. Perquè és obra d'un jove historiador valencià preocupat pel que s'està esdevenint en una terra molt llunyana. Que des de casa nostra algú es preocupe per qüestions que ocorren a molts milers de quilòmetres és ben saludable. Sempre hem d'aprendre de pobles que lluiten per un futur millor, disconformes amb el que és injust, vinga d'on vinga. 
2. Perquè encara ho fa més nostre i ens interpel·la que estiga escrit en la nostra llengua.
3. Perquè la globalització, malgrat tot, no ens permet arribar a tenir un coneixement profund del que s'esdevé al món si no hi ha la mirada atenta de l'estudiós que ens ho apropa, com fa Vicent Galiana en aquest cas.
4. Perquè que joves investigadors busquen noves vies de recerca poc convencionals i poc explorades des del País Valencià és molt de lloar i ens parla sobre les capacitats de noves generacions d'historiadors ben formats, com és el cas de l'autor i presentador del llibre que ens ocupa.
5. Perquè en particular l'Amèrica Llatina ens està passant al davant en molts temes d'interés social, com ara la implementació de l'Agenda 2030 promoguda des de l'ONU i signada entre altres també per l'estat espanyol. D'aquella banda del món hi ha encara molt per aprendre.
6. Perquè és significatiu que Íñigo Errejón s'interessara per un llibre com aquest, que ja porta dues edicions, li fera un epíleg i el presentara a València. Tot i que no ho va fer tan bé com ho farà el Raül.
7. I perquè no val la pena que us ho conten si ho podeu viure en primera persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari....